WYDARZENIA
08.2018

Seniorzy w Kalwarii Zebrzydowskiej

W dniu 31 lipca 2018 r. seniorzy z Makowa Podhalańskiego wybrali się na wycieczkę do Kalwarii Zebrzydowskiej połączoną z wizytą w kinie.

Seniorzy to grupa bardzo chętnie korzystająca z wyjazdów, ale musimy brać pod uwagę ich ograniczenia ruchowe. Wybraliśmy się zatem do pobliskiej Kalwarii Zebrzydowskiej do Bazyliki i Klasztoru Bernardynów, które to obiekty zwiedziliśmy z przewodnikiem. Dostarczyło to nam wszystkim wielu nowych wrażeń. Po zwiedzaniu przejechaliśmy do Wadowic, gdzie wolny czas seniorzy wykorzystali na wizytę w Kościele związanym z Świętym Janem Pawłem II, a później byliśmy w kinie w Wadowickim Centrum Kultury. Film Mamma Mia (2), to wzruszająca i pełna dobrej muzyki komedia, przy której można się zrelaksować i odpocząć.

Seniorzy byli bardzo zadowoleni  z wyjazdu i atrakcji, jakie im zapewniliśmy. Nasza grupa liczyła łącznie 26 uczestników, w tym 22 seniorów, większość z poza naszego KKS-u.

Wydarzenie było wspófinansowanego w ramach projektu pt., „Godność ludzka - moja, twoja, nasza.” realizowanego w ramach Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020.

Załóż rodzinę kolpinga
Formacja duchowaFundacjaMłody kolpingDomy kolpingaKolping EuropaKolping International1%

ZNAJDŹ NAS NA FACEBOOKU

Created by Agencja Interaktywna NEGON