SPOTKANIE PARTNERSKIE

SPOŁECZEŃSTWO OBYWATELSKIE DLA ZRÓWNOWAŻONEGO ROZWOJU

SPOTKANIE RODZIN KOLPINGA Z POLSKI I NIEMIEC

GRÓDEK NAD DUNAJCEM, 13-15 MAJA 2016

Związek Centralny Dzieła Kolpinga w Polsce wraz Fundacją Dzieła Kolpinga w Polsce i Związkiem Diecezjalnym Dzieła Kolpinga w Essen serdecznie zapraszają do udziału w polsko - niemieckim Spotkaniu Rodzin Kolpinga pod hasłem SPOŁECZEŃSTWO OBYWATELSKIE DLA ZRÓWNOWAŻONEGO ROZWOJU.

Tematyka spotkania wiąże z Encykliką Laudato Si ogłoszoną przez Ojca św. Franciszka w maju ub. roku, poświęconą trosce o nasz wspólny dom. Ważnym wydarzeniem ubiegłego roku było także  uchwalenie przez ONZ nowych celów zrównoważonego rozwoju, które ukierunkowują politykę międzynarodową na kolejnych 15 lat. Najważniejsze obszary tych działań to - ludzie, nasza planeta, dobrobyt, pokój na świecie i partnerstwo.

Jako organizacja realizująca długoletnie partnerstwo z Rodzinami Kolpinga w Niemczech chcemy wspólnie z naszymi partnerami zapoznać się z  treścią Encykliki, a także nowo przyjętymi celami zrównoważonego rozwoju oraz porozmawiać na temat możliwości wsparcia ich realizacji przez Dzieło Kolpinga w Polsce i w Niemczech.

Załóż rodzinę kolpinga
Formacja duchowaFundacjaMłody kolpingDomy kolpingaKolping EuropaKolping International1%

ZNAJDŹ NAS NA FACEBOOKU

Projekty: