08.2018

Ruszyła rekrutacja do nowych projektów aktywizacji zawodowej dla osób 30+ i 50+

Związek Centralny Dzieła Kolpinga w Polsce zaprasza do udziału w nowych projektach  aktywizacyjnych:

„AKTYWNI I SAMODZIELNI (AS) – skuteczna szansa na rozwój zawodowy dla osób 30 +” oraz „Po 50-tce aktywnie na rynku pracy”.

Projekty będą realizowane od 1 lipca 2018 do 30 czerwca 2020 na terenie następujących powiatów: wielicki, miechowski, proszowicki, krakowski, oświęcimski, chrzanowski, wadowicki, suski, brzeski, bocheński, olkuski, tarnowski, limanowski oraz miasto Kraków i Tarnów.

W ramach projektów objętych wsparciem będzie 140 osób, pozostających bez pracy (bezrobotnych i biernych zawodowo), którym zapewnimy kompleksowe wsparcie specjalistyczne, przyczyniające się do poprawy ich sytuacji na rynku pracy.

Uczestnikom oferujemy następujące formy wsparcia:

• Indywidualne wsparcie zawodowe- pośrednictwo pracy
  • Pomoc doradcy zawodowego, psychologa i coacha
  • Szkolenia i bony szkoleniowe ze stypendium
  • Płatne staże zawodowe
  • Zatrudnienie subsydiowane na 6 miesięcy
  • Zatrudnienie wspomagane przy wsparciu trenera pracy/ trenera zatrudnienia wspieranego
  • Opiekę nad osobami zależnymi
  • Doradztwo informatyczne
  • Zwrot kosztów dojazdu

Ścieżka wsparcia w projektach zaczyna się od indywidualnej diagnozy potrzeb i zasobów, poprzez program warsztatów rozwoju osobistego i doradztwo zawodowe, aż do specjalnie dopasowanych szkoleń, staży i zatrudnienia subsydiowanego, a dla osób wymagających większej pomocy- wsparcie trenera pracy lub trenera zatrudnienia wspieranego. Szeroki wachlarz form wsparcia zapewni indywidualne podejście do każdego uczestnika projektów oraz wieloaspektowe, skuteczne rozwiązania.

Zainteresowanych zapraszamy do jednego z naszych Centrów Wsparcia Kolping:

Udział w obu projektach jest bezpłatny!

Projekty  „ Aktywni i Samodzielni (AS) – skuteczna szansa na rozwój zawodowy dla osób 30 ” oraz „Po 50-tce aktywnie na rynku pracy” są współfinansowane przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach 8 Osi Priorytetowej Rynek Pracy Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020.”

Serdecznie zapraszamy do kontaktu i udziału w rekrutacji!

Załóż rodzinę kolpinga
Formacja duchowaFundacjaMłody kolpingDomy kolpingaKolping EuropaKolping International1%

ZNAJDŹ NAS NA FACEBOOKU

Created by Agencja Interaktywna NEGON