04.2018

Młody Kolping opracowuje koncepcję komunikacji

Pracownicy i liderzy  mlodzieżowi oraz wolontariusze dobrze wiedzą, że podstawą sukcesu w działaniu jest komunikacja. Już niewielkie tricki i wskazówki mogą poprawić wewnętrzną komunikację. Z jednej strony organizacja musi być zdolna do przekazania światu jasnego komunikatu w kilka sekund. Z drugiej strony, jasna  komunikacja wewnętrzna tworzy pozytywna atmosferę pracy na czym korzystają zarówno trenerzy jak i liderzy młodzieżowi czy wolontariusze. Nikt nie wie tego lepiej niż nasz aktywny Młody Kolping.

We wspólnym projekcie zebrano doświadczenia oraz zanotowano najważniejsze pytania: Do kogo właściwie chcemy dotrzeć? Jakie sa nasze cele? Jakiego rodzaju mediów możemy użyć i jakich sformułowań użyć aby dotrzeć do naszej grupy docelowej?

Na te i inne pytania udzielono odpowiedzi w podręczniku opracowanym w angielskiej wersji językowej. Ma on na celu pomoc osobom pracującym z młodzieżą na szczeblu międzynartodowym  w inicjowaniu własnej komunikacji lub ulepszeniu już istniejących instrumentów. Dlatego też publikacja prezentuje czytelnikom metody i strategie skutecznego przekazywania informacji w krótkim czasie i przy ograniczonych zasobach.

Rezultat jest imponujący i stanowi ważny wkład dla każdego, kto chce zapoznać się z podstawami public relations.

Podręcznik został opracowany w ramach projektu “Smart communication – smart youth participation”  i sfinansowany przez Unię Europejską  w ramach programu Erasmus +.

POBIERZ PUBLIKACJĘ

Załóż rodzinę kolpinga
Formacja duchowaFundacjaMłody kolpingDomy kolpingaKolping EuropaKolping International1%

ZNAJDŹ NAS NA FACEBOOKU